top of page
  • Tidal Waves

Waarom je een allround DJ moet kiezen voor jouw feest of evenement

In Nederland barst het van de DJ's - zowel bekend als onbekend. De meeste DJ's die wij kennen van de radio zijn DJ's die (vaak) alleen hun eigen muziekgenre draaien. Dit is vaak in een bepaald genre waar ze in uitblinken. Zij zijn zogenoemde 'festival DJ's'. Muziekliefhebbers komen naar een festival om een bepaald soort muziek te luisteren. Dit is heel anders dan de allround DJ die je vaak tegenkomt in de club of lokale kroeg. Allround DJ's draaien alle soorten muziek voor iedereen die aanwezig is in de tent: van Hollands tot house en van pop tot techno.

Hieronder leggen wij uit waarom het belangrijk is om een allround DJ te kiezen voor je feest.


 

Klik om direct naar een onderdeel te gaan: 1. Wat is een allround DJ?

Darnell Triebel - DJ


"Onze allround DJ's zorgen ervoor dat jij én alle gasten zich vermaken op het feest. We draaien muziek die iedereen laat stralen, want een feest wordt pas echt legendarisch wanneer echt iedereen het naar zijn of haar zin heeft!"


Darnell Triebel | oprichter van Tidal Waves



1. Wat is een allround DJ?

Een allround DJ is als een muzikale kameleon, klaar om zich aan te passen aan elk feestje en elk publiek. Deze muziekmeesters zijn niet alleen experts in het draaien van een breed scala aan muziekgenres, maar hebben ook een magisch talent om de dansvloer in vuur en vlam te zetten. Of het nu gaat om een chique bruiloft, een knallend verjaardagsfeest of een wilde clubavond, een allround DJ zorgt ervoor dat de muziek altijd perfect aansluit bij de smaak en voorkeuren van het publiek. Kortom, ze zijn perfect voor een bruiloft, bedrijfsfeest of verjaardag.



2. Allround DJ's hebben de nodige veelzijdigheid

Een allround DJ is dus als een muzikale tovenaar die moeiteloos tussen genres kan switchen. Of het nu gaat om pop, rock, hip-hop, dance, klassieke deuntjes of zelfs de oude Duitse wals van je oma: deze DJ's kennen veel soorten muziekgenres. Ze kunnen voor elk feest of evenement de perfecte muzikale aansluiting vinden om jou én je gasten te laten swingen. Naast muziek draaien doet de DJ nog veel meer. Benieuwd naar wat? Check dan deze blogpost over '5 taken die een DJ verricht vóór jouw feest'!



DJ Tidal Waves


3. Hoe herken je een goede allround DJ?

Op een feest komen vaak een bonte mix van gasten - Van kleurrijke familieleden tot goede vrienden, collega's en misschien zelfs de overburen, ieder met zijn of haar eigen muziekvoorkeur. Een allround DJ is de sleutel tot het vermaak van al deze mensen en staat klaar om de beste service te bieden, zelfs tijdens de voorbereidingen op het feest.

Door een mix te draaien van jullie favoriete nummers in combinatie met hits die iedereen kent en populaire deuntjes die haast iedereen leuk vindt, zorgt de allround DJ ervoor dat de dansvloer altijd gevuld is met enthousiaste feestgangers. De DJ weet op slimme wijze de sfeer op te bouwen, waardoor de gasten steeds losser, vrolijker en meer ontspannen worden.

Hier zijn een paar manieren om een goede allround DJ te herkennen:

- Diversiteit in repertoire: Een goede allround DJ heeft een breed repertoire en kan verschillende muziekgenres draaien. Ze zijn in staat om de muziekkeuze af te stemmen op het publiek en de sfeer van het evenement.

- Soepele overgangen: Een goede allround DJ kan naadloos mixen en overgangen maken tussen nummers en genres, waardoor er een vloeiende sfeer op de dansvloer ontstaat.

- Interactie met het publiek: Een goede allround DJ weet hoe hij het publiek moet betrekken bij de muziek door in te spelen op de reacties van de gasten, waardoor de sfeer van het feest wordt versterkt.

- Ervaren en professioneel: Een goede allround DJ heeft vakkennis, is vriendelijk en draagt zich gepast aan het feest met een professionele houding. Ze zijn punctueel, betrouwbaar en weten hoe ze een evenement moeten leiden en entertainen.

- Positieve aanbevelingen: Het is altijd een goed idee om referenties te vragen of online recensies te lezen om te zien wat anderen te zeggen hebben over een allround DJ. Positieve aanbevelingen van eerdere klanten kunnen een goede indicatie zijn van de kwaliteit en betrouwbaarheid van de DJ.


4. Wat is allround muziek?

Allround muziek omvat een verzameling bekende nummers uit diverse muziekstijlen en genres die vrijwel gegarandeerd iedereen op de dansvloer krijgen en laten meezingen. Door een zorgvuldige mix te maken van verschillende muziekstijlen, ben je verzekerd van een fantastisch feest voor al je gasten.


Je kunt hierbij denken aan genres zoals de jaren 80, jaren 00, Top 40, Dance, Disco, Feest, House en Pop.


We helpen je altijd bij het samenstellen van de perfecte afspeellijst voor jouw feest of evenement met behulp van ons persoonlijke wensenformulier. Zo ben je altijd verzekerd van de beste muziek op jouw feest. Ook hebben we een leuke blog over de beste muziek voor jouw bruiloft.


5. Een allround DJ huren

Het vinden van een goede allround DJ kan moeilijk zijn vanwege de grote poel waaruit je kunt kiezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Maar het huren van één is heel gemakkelijk, en dat kan gewoon bij ons! Stop met zoeken en vraag gerust een offerte aan. Wij bespreken al je wensen persoonlijk met je voor een normale prijs, goede service en zekerheid.


En het beste van alles - je kunt tegelijkertijd ook bij ons de videograaf en fotograaf regelen. Zo sla je drie vliegen in één klap, zonder poespas en eindeloos vergelijken van offertes. Dat is wel zo fijn, zo houd je meer tijd over voor andere leuke dingen.


Comments


bottom of page