top of page
  • Tidal Waves

5 tips voor het organiseren van een zomerborrel

Een zomerborrel organiseren is de perfecte manier om samen met vrienden, familie of collega's te genieten van het mooie weer en elkaars gezelschap. Het vergt echter wat planning en voorbereiding om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Om je op weg te helpen, hebben we vijf handige tips samengesteld voor het organiseren van een geslaagde zomerborrel:


 
Darnell Triebel - DJ


"Elk feest verdient zorgvuldige voorbereiding. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om een (klein) feestje om te toveren tot een gedenkwaardig spektakel voor iedereen. Met de juiste aanpak kun je je feest echt laten bruisen."


Darnell Triebel | oprichter van Tidal Waves







1. Maak een draaiboek

We kunnen er niet omheen draaien: een overzichtelijk draaiboek is echt onmisbaar bij het organiseren van een feestje. Er komt namelijk heel wat bij kijken. Wat moet er allemaal geregeld worden? Wie doet wat? Wat zijn de budgetten en deadlines? Door alles in een Excel-sheet te zetten, kan iedereen in één oogopslag zien hoe het ervoor staat met het feest. Zo hoef je niet te gissen en kun je vooral lekker je taken afvinken. Dat voelt goed, toch?


2. Wees op tijd met de uitnodigingen

De zomermaanden kunnen echt een uitdaging zijn voor velen. We voelen mee met de jarigen in deze tijd, want er is altijd wel iemand die niet naar je feestje kan komen vanwege festival- of vakantieplannen. Als je iets in de zomer organiseert, zorg dan dat je er op tijd bij bent zodat mensen het in hun agenda kunnen zetten.


Een e-mail versturen met wat informatie met tekst is prima, maar je kunt het ook vel leuker overbrengen. Stuur bijvoorbeeld een speels WhatsApp-bericht, maak een mooie flyer, of neem een persoonlijke video-uitnodiging op! Zo geef je je feest een extra laagje diepgang en zullen mensen het eerder zien als iets dat ze echt niet willen missen.



Michelle videografie Tidal Waves


3. Zorg voor een back-up plan bij slecht weer

Je kunt je feest nog zo goed voorbereiden, maar als de weergoden niet meewerken, kan dat roet in het eten gooien. Daarom is het slim om altijd een back-up plan te hebben. Dit kan betekenen dat je zorgt voor beschutting, een extra binnenruimte regelt, of misschien zelfs een hele andere locatie in gedachten hebt. Kies iets dat bij jouw feest past en handig is voor je gasten. Want uiteindelijk draait het allemaal om hen!


4. Regel entertainment en decoratie

De meeste mensen zijn blij met een borreltje, maar stel je eens voor hoeveel leuker het feestje wordt als je het wat extra pit geeft met entertainment en prachtige decoraties! Denk bijvoorbeeld aan het boeken van een saxofonist (via ons!) die de perfecte muzikale sfeer neerzet. Of organiseer een speurtocht naar verborgen voorwerpen, een pubquiz, een dansbattle met bekende moves, of zelfs een beer pong contest. En vergeet niet om de winnaars te belonen met een leuke verrassing!


Een ander idee is om je zomerborrel een thema te geven. Nodig iedereen uit om in bijpassende outfits te verschijnen en zorg voor decoraties die het feestje tot leven brengen. De mogelijkheden zijn eindeloos!


5. Huur een DJ voor je zomerborrel

Last but not least: huur een DJ voor je feest! Goede DJ's weten als geen ander hoe ze je feest naar een hoger niveau kunnen tillen door de juiste muziek te draaien, de dansvloer gevuld te houden, verzoekjes aan te nemen, de juiste apparatuur mee te brengen en de gasten speciaal te laten voelen.


Als je een DJ overweegt, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze DJ's zijn ware professionals die elk feestje kunnen voorzien van wat het nodig heeft. Zo heb jij een zorg minder en ben je gegarandeerd van een geweldige muzikale ervaring en een gevulde dansvloer!


Comments


bottom of page