top of page
  • Tidal Waves

5 tips over het kiezen van een DJ, videograaf en fotograaf

Hey feestbeesten en event-planners, welkom bij onze blogpost met tips om jouw zoektocht naar de ideale DJ, videograaf en fotograaf te vergemakkelijken! Of je nu op het punt staat te trouwen, een bedrijfsevenement organiseert of gewoon een epic feest plant, de keuze van deze professionals kan het verschil maken tussen een gewone bijeenkomst en een onvergetelijk spektakel. Maar geen stress, wij zijn hier om je te laten zien hoe je de juiste mensen voor de job vindt. Dus leun achterover, relax en laten we samen ontdekken hoe je jouw evenement naar een hoger niveau tilt met de perfecte muziek, beelden en herinneringen.


Hieronder vind je 5 tips over het kiezen van een DJ, videograaf en fotograaf:


 
Darnell Triebel - DJ


"Het vinden van de juiste professionals kan lastig zijn. Wij bij Tidal Waves delen dezelfde visie - jouw visie. Met onze toewijding en expertise kunnen we je helpen jouw behoeften te vervullen en samen streven we naar de perfecte match!"


Darnell Triebel | oprichter van Tidal Waves



1. Match de juiste stijlen

Voordat je je zoektocht in de wereld van talenten begint, bepaal je je doelen en wat je écht wilt. Wil je een DJ die één stijl draait of een mix maakt van al jouw favoriete muziek? Zoek je eerder een videograaf die met traditionele trucjes of juist met TikTok-flair werkt? En de fotografie - ga je voor die tijdloze klassieke look of wil je liever iets wilds en spontaans? Wanneer je deze dromen omzet in concrete visies, wordt het speuren naar de perfecte match een stuk makkelijker! Bij Tidal Waves delen we dezelfde visie, namelijk jouw visie. Met onze toewijding en expertise kunnen we je helpen jouw behoeften te vervullen en samen streven we naar de perfecte match! Check deze blog voor de voordelen van ons all-in pakket!


2. Check de portfolio en eerdere projecten

Bekijk zorgvuldig het portfolio en eerdere projecten van de diensten die je overweegt. Neem hier gerust de tijd voor, want dit is van groot belang. Het geeft je een goed beeld van hun vaardigheden, stijl en creativiteit. Als je eenmaal een selectie hebt gemaakt, is het aan te raden om een ontmoeting of een (video)gesprek te plannen om het juiste gevoel bij een persoon te ontdekken. Dit is essentieel voor een solide samenwerking.


Als het niet direct duidelijk is of je twijfelt, is het vaak niet goed. Je wilt dat goede gevoel in één keer hebben, dus volg echt je onderbuikgevoel!


Op onze website vind je veel werk van onze DJ's, fotografen en videografen. En als je nog op zoek bent naar meer - check dan onze socials waar we regelmatig momenten van feesten delen of stuur ons gerust een berichtje. We kunnen dan meer exclusieve content met je delen.




Michelle videografie Tidal Waves


3. Lees de recensies

Het is mega-belangrijk om de verhalen van voorgaande klanten te checken. Snuffel rond op allerlei platforms voor recensies en gooi ook eens een lijntje uit naar vrienden, familie of collega's die vergelijkbare diensten hebben gebruikt. Dat geeft je een lekker inkijkje in de reputatie en betrouwbaarheid van de pro's.


Als je ergens twijfels over hebt, is het misschien beter om dat aanbod aan je neus voorbij te laten gaan. Een feest zoals je bruiloft verdient gewoon topkwaliteit, toch? Ga voor een pro-service die jouw wensen op een zilveren dienblad serveert, ook als dat een paar honderd euro duurder is. De muziek en media bevatten namelijk vaak minder dan 15% van je totale budget voor je bruiloft, maar zijn wel essentiële en onmisbare services om jouw herinneringen voor altijd vast te leggen. Wij van Tidal Waves weten dat als geen ander. Een extra toetje waar niemand later meer over praat, of de juiste onvergetelijke deuntjes delen en prachtige foto's met je dierbaren? Wij zouden zeggen, laat die toetjes maar zitten.

 

Leuk om te weten:

  • Een bruiloft kost ongeveer 15.000 euro

  • Een DJ op je bruiloft is ongeveer 6% van je budget

  • Martin Garrix op je bruiloft kost 500.000 euro



 


4. Persoonlijk contact en communicatie

Plan een persoonlijke ontmoeting of een virtueel gesprek met de potentiële DJ's, videografen en fotografen. Dit geeft je de kans om elkaar te leren kennen, vragen te stellen over hun werkwijze, tarieven en beschikbaarheid, en om te bepalen of er een goede klik is. Open communicatie is essentieel voor een succesvolle samenwerking.


Plan een face-to-face koffiekransje of een virtuele hangout met de potentiële DJ's, videografen en fotografen. Dit is dé kans om elkaar wat beter te leren kennen, de nieuwsgierige neus uit te hangen over hun werkwijze en om te kijken of de vibes matchen. Een goed gesprek is immers de beste start voor een samenwerking.


Bij Tidal Waves zijn we als familie; we kennen elkaar en weten precies hoe we elkaar kunnen ondersteunen, zodat jouw feest het beste resultaat behaalt. En wat nog leuker is - je hoeft niet de hele dag met allerlei verschillende partijen te bellen, want bij ons vind je alles onder één dak. Hoe handig is dat?



5. Bespreek de details

Zodra je een keuze hebt gemaakt, is het tijd om alles op papier te zetten. Denk aan de datum, de locatie, hoe lang we feesten, wat het kost, hoe en wanneer er betaald wordt, en als je nog speciale wensen hebt, voegen we die ook toe. Wij werken met een persoonlijk wensenformulier dat je invult en te allen tijde kunt aanpassen voordat de feestdag er is.


Een goed contract is als een superheldencape; het beschermt jou én ons, en voorkomt gedoe vóór, tijdens en ná het feest. Wij nemen dit 'serieuze' gedeelte net zo serieus als een danswedstrijd op de dansvloer. Want zeg nu zelf, wie wil er nou piekeren over contracten als er gefeest moet worden?



We hebben je nu een klein geheugensteuntje gegeven om de perfecte DJ, videograaf en fotograaf te kiezen voor jouw grote dag! Maar als je toch nog in de knoop zit, geen stress! Schroom niet om ons een berichtje te sturen of even te bellen. Wij zijn er om je feest tot het allerhoogste niveau te tillen! Ben je klaar om te feesten?


Comments


bottom of page