top of page
  • Tidal Waves

5 tips om een zitfeestje te voorkomen

Ben je ooit naar een feest geweest waar de sfeer net zo plat was als een pannenkoek? Een feest waar iedereen stilzit en de gesprekken niet verder gaan dan beleefdheidsfrasen? Geen zorgen, het gebeurt de besten van ons. Gelukkig zijn er eenvoudige manieren om te voorkomen dat jouw feestje in deze valkuil terechtkomt. In deze blog delen we vijf praktische tips om ervoor te zorgen dat jouw feest allesbehalve saai wordt. Of je nu een klein huisfeestje organiseert of een grotere bijeenkomst, met deze tips wordt je feest een succes waar nog lang over nagepraat zal worden.


Hieronder vind je 5 tips om een zitfeestje te voorkomen:


 
Darnell Triebel - DJ


"Elk feest verdient zorgvuldige voorbereiding. Het is eigenlijk vrij eenvoudig om een klein (huis)feestje om te toveren tot een gedenkwaardig spektakel voor iedereen. Met de juiste aanpak kun je je feest echt laten bruisen."


Darnell Triebel | oprichter van Tidal Waves







1. Creëer de juiste sfeer

Wanneer je naar een club of concert gaat, valt het je misschien niet meteen op, maar verlichting speelt een cruciale rol in het creëren van de juiste sfeer. Stel je eens voor dat je in een club danst met felwitte lichten aan, waardoor je alles en iedereen duidelijk kunt zien. Dat zou de sfeer behoorlijk bederven!


Als je een feest organiseert, is het daarom aan te raden om gebruik te maken van LED-verlichting. Dit hoeft echt niet duur te zijn - voor minder dan 20 euro kun je al een kleine LED-discobal aanschaffen die je woonkamer van een levendige lichtshow voorziet. Dat is al tien keer leuker dan de standaard verlichting van je huis.


Heb je geen LED-verlichting? Dim de lichten dan een beetje en zet je tv aan met een lichtshow van YouTube. Zoek op 'Light show Effects' en je vindt tal van leuke lichtshows die je feest tot leven brengen.


2. Beperk het aantal zitplaatsen

Je kent het wel: je komt op een huisfeestje en iedereen zit netjes in een kringetje over koetjes en kalfjes te praten, en er is niemand die zich waagt op de dansvloer die in de hoek is gemaakt.


Door het aantal zitplaatsen te beperken, moedig je je gasten aan om te gaan staan. Deel je ruimte zo in dat de gasten op of rondom de dansvloer moeten plaatsnemen. Als er dan een lekker nummertje opkomt en iemand zich op de dansvloer waagt, volgt de rest vaak vanzelf. Creëer wel een rustruimte weg van de dansvloer met een aantal zitplaatsen, bijvoorbeeld voor tante Tina die even moet bijkomen van de vogeltjesdans.



Michelle videografie Tidal Waves


3. Maak gebruik van een leuke activiteit

Als je feest vastloopt en de eerdere tips nog niet hebben geholpen, kun je de sfeer een boost geven door een leuke activiteit toe te voegen.


Maak vooraf teams bekend en kondig aan dat er gedurende de avond momenten zullen zijn waarop een bekend nummer wordt gespeeld (even iets harder in volume). Op dat moment moet elk team de bijbehorende dans uitvoeren op de dansvloer. Denk aan de Macarena, de Moonwalk, Hoofd-Schouders-Knie-en-Teen, de Harlem Shake, de Polonaise en Gangnam Style. Het eerste team dat de juiste dans (of een leuke eigen interpretatie) volledig uitvoert, wint een shotje. Dit is vrijwel gegarandeerd om de sfeer in je feest te brengen!


4. Laat gasten MC-en of karaoke zingen

Een van de beste manieren om sfeer te creëren, is door je gasten actief te betrekken. Zet een karaokeset of microfoon klaar en zodra de eerste drankjes zijn genuttigd, wordt het erg verleidelijk voor de gasten om te gaan zingen. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is om te zingen en dat andere gasten kunnen kijken en meedansen. Dit zorgt vaak voor de juiste hype!


5. Huur een DJ voor je feest

Last but not least: huur een DJ voor je feest! Goede DJ's weten als geen ander hoe ze je feest naar een hoger niveau kunnen tillen door de juiste muziek te draaien, de dansvloer gevuld te houden, verzoekjes aan te nemen, de juiste apparatuur mee te brengen en de gasten speciaal te laten voelen.


Als je een DJ overweegt, ben je bij ons aan het juiste adres. Onze DJ's zijn ware professionals die elk feestje kunnen voorzien van wat het nodig heeft. Zo heb jij een zorg minder en ben je gegarandeerd van een geweldige muzikale ervaring en een gevulde dansvloer!


Comments


bottom of page